Jadłospis

Nie korzystamy z usług firm cateringowych, mamy własną kuchnię i doświadczonego kucharza, który codziennie przygotowujemy wszystkie posiłki.  Zupy gotujemy na wywarze warzywnym i nie zagęszczamy mąką. Sokowirówka jest naszym bliskim przyjacielem, często serwujemy świeże soki warzywne i owocowe.  Ograniczamy stosowanie cukru:  sami pieczemy ciasta, a dla jubilata przygotowujemy wyjątkowy tort!

J a d ł o s p i s

Poniedziałek 20.01.2020

pierwsze śniadanie:  pieczywo żytnie i pszenne,  masło, szynka, serek Kiri, pomidorki, papryka, rzodkiewki, sałata, herbata

drugie śniadanie:  jogurt owocowy

pierwsze danie:  grochówka  z  ziemniakami

drugie danie:   jajka gotowane w sosie śmietankowo-chrzanowym, makaron, buraczki

podwieczorek: owoce i kanapki

alergeny:1,6

 

Wtorek 21.01.2020

pierwsze śniadanie:   kawiorek/pieczywo orkiszowe, żółty ser, salami, ogórek zielony, sałata, kawa Inka z mlekiem

drugie śniadanie:   mandarynki/pomarańcza/ jabłka

pierwsze danie:  kapuśniak

drugie danie:   gulasz ze schabu w sosie pieczeniowo-pieczarkowym, kasza jęczmienna, ogórek kiszony

podwieczorek: owoce i kanapki

alergeny:1,6

 

Środa 22.01.2020

pierwsze śniadanie:  płatki kukurydziane, pieczywo razowe i pszenne, masło, konfitura jeżynowa, mleko

drugie śniadanie:  świeży sok z marchewki, buraka i jabłek, wafle ryżowe

pierwsze danie:  rosół z makaronem

drugie danie:  kurczak po chińsku z warzywami i ryżem

podwieczorek: owoce i kanapki

alergeny:1,6

Czwartek 23.01.2020

pierwsze śniadanie:  pieczywo pszenne i razowe, masło, szynka, pasztet drobiowy, ogórek kiszony,  papryka, herbata

drugie śniadanie:   budyń  waniliowy z rodzynkami

pierwsze danie:  zupa kalafiorowa z koperkiem

drugie danie:   penne z pulpetami w sosie ogórkowym

podwieczorek: owoce i kanapki

alergeny:1,6

 

Piątek 24.01.2020

pierwsze śniadanie:  pieczywo żytnie, masło, pasta jajeczna, rzodkiewki, szczypiorek,  mleko z cynamonem

drugie śniadanie:  świeże owoce i warzywa do chrupania

pierwsze danie:  krem paprykowo-pomidorowy z mleczkiem kokosowym  i grzankami

drugie danie:  naleśniki z jogurtem naturalnym

podwieczorek:  kanapki i owoce

alergeny:1,2,6

 

 

*zastrzegamy możliwość zmian w jadłospisie

 

alergeny występujące w posiłkach:

  1. zboża zawierające gluten
  2. jaja i produkty pochodne
  3. ryby i produkty pochodne
  4. orzechy
  5. soja i produkty pochodne
  6. mleko i produkty pochodne
  7. seler i produkty pochodne
  8. gorczyca i produkty pochodne
  9. nasiona sezamu i produkty pochodne