Jadłospis

Nie korzystamy z usług firm cateringowych, mamy własną kuchnię i doświadczonego kucharza, który codziennie przygotowujemy wszystkie posiłki.  Zup  nie zagęszczamy mąką, gotujemy głównie na parze w piecu konwekcyjno-parowym. . Sokowirówka jest naszym bliskim przyjacielem, często serwujemy świeże soki warzywne i owocowe.  Ograniczamy stosowanie cukru:  sami pieczemy ciasta, a dla jubilata przygotowujemy wyjątkowy tort!

J  a  d  ł  o  s  p  i  s  *

 

 

Poniedziałek  14.09.2020

Pierwsze śniadanie:  pieczywo orkiszowe, masło, szynka, zielony ogórek, serek Kiri, rzodkiewki, herbata,  alergeny: 1,7

Drugie śniadanie:  kisiel z ananasem

Obiad pierwsze danie:  krupnik

Obiad drugie danie: penne neapolitane z groszkiem

Podwieczorek  kanapki i owoce  alergeny: 1,7

 

Wtorek  15.09.2020

Pierwsze śniadanie:  płatki kukurydziane, kawiorek, masło, miód, mleko,  alergeny: 1,7

Drugie śniadanie:  pieczywo chrupkie żytnie i kukurydziane/pasta serowa/powidła, kakao alergeny: 1,7

Obiad pierwsze danie:  krem pomidorowy z grzankami  alergeny: 1

Obiad drugie danie: kotlet panierowany schabowy, ziemniaczki, ogórek kiszony

Podwieczorek: kanapki i owoce    alergeny: 1,7

 

 

Środa 16.09.2020

Pierwsze śniadanie: pieczywo pszenne i żytnie, masło, szynka, pasztet drobiowy, ogórek kiszony, rzodkiewki, pomidorki koktailowe, herbata, alergeny: 1,7

Drugie śniadanie  shake mleczno-truskawkowy, chrupki kukurydziane

Obiad pierwsze danie:  zupa jarzynowa z cicierzycą   alergeny: 9

Obiad drugie danie: jajko sadzone, ziemniaki, kukurydza z masełkiem  alergeny: 3,7

Podwieczorek : kanapki i owoce      alergeny: 1,7

 

Czwartek   17.09.2020

Pierwsze śniadanie: pieczywo razowe i kawiorek, masło, kiełbaska sucha krakowska, papryka, ogórek zielony, rzodkiewki, kawa zbożowa z mlekiem,  alergeny: 1,7

Drugie śniadanie: deser na bazie jogurtu naturalnego, owoców suszonych, pestek dyni i słonecznika  alergeny: 1,7

Obiad pierwsze danie: krem kalafiorowy

Obiad drugie danie: kurczak „po chińsku” z ryżem

Podwieczorek : kanapki i owoce    alergeny: 1,7

 

Piątek  18.09.2020

Pierwsze śniadanie: płatki kukurydziane, pieczywo orkiszowe, masło, żółty ser, serek śmietankowy, konfitura truskawkowa, mleko  alergeny: 1,7

Drugie śniadanie: śliwki, jabłka, arbuz

Obiad pierwsze danie: zupa ogórkowa   alergeny: 7,9

Obiad drugie danie: cynamonowe racuchy drożdżowe   alergeny: 7

Podwieczorek: kanapki i owoce  alergeny: 1,7

 

*zastrzegamy możliwość zmian w jadłospisie

 

 

 

Substancje zawierające alergeny:

1.zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich szczepy hubrydowe) i produkty pochodne

2.skorupiaki i produkty pochodne

3.jajka i produkty pochodne

4.ryby i produkty pochodne

5.orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne

6.soja i produkty pochodne

7.mleko i produkty pochodne

8.orzechy tj. Migdały (amygdalus communis l), orzechy laskowe (corylus avellana), orzechy włoskie (juglans regia), nerkowce (anacardium occidentale), orzechy pekan (carya illinoiesis/wangenh/k.koch), orzechy brazylijskie (bertholletia exelsa), pistacje (pistacia vera), orzechy makadamie lub orzechy queensland (macadamia ternifolia) i produkty pochodne

9.seler zwyczajny i produkty pochodne

10.gorczyca i produkty pochodne

11.nasiona sezamu i produkty pochodne

12.dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na so2

13.łubin i produkty pochodne

14.mięczaki i produkty pochodne