Jadłospis

Nie korzystamy z usług firm cateringowych, mamy własną kuchnię i doświadczonego kucharza, który codziennie przygotowujemy wszystkie posiłki.  Zupy gotujemy na wywarze warzywnym i nie zagęszczamy mąką. Sokowirówka jest naszym bliskim przyjacielem, często serwujemy świeże soki warzywne i owocowe.  Ograniczamy stosowanie cukru:  sami pieczemy ciasta, a dla jubilata przygotowujemy wyjątkowy tort!

 

J a d ł o s p i s

Poniedziałek  17.02.2020

pierwsze śniadanie:  pieczywo żytnie  i  pszenne,  masło, szynka,  ogórek konserwowy, pomidor, papryka,  kawa zbożowa z mlekiem

drugie śniadanie:  pomarańcza/gruszki/jabłka

pierwsze danie:  zupa jarzynowa z cieciorką

drugie danie:   penne z sosem pieczarkowym, buraczki

podwieczorek: owoce i kanapki

alergeny:1,6

 

Wtorek 18.02.2020

pierwsze śniadanie:   płatki kukurydziane , pieczywo orkiszowe masło, twaróg, rzodkiewki,  pomidor, sałata, ogórek zielony, mleko

drugie śniadanie:   shake mleczno- jogurtowo-jeżynowy, wafle ryżowe z czarnuszką

pierwsze danie:  kapuśniak

drugie danie:   kotlet schabowy , ziemniaki puree, ogórek kiszony

podwieczorek: owoce i kanapki

alergeny:1,2,6

 

Środa 19.02.2020

pierwsze śniadanie:  pieczywo razowe , kawiorek,   masło, szynka,  ogórek kiszony, papryka,  sałata, herbata

drugie śniadanie:  świeży sok z marchewki i buraka, chrupki kukurydziane

pierwsze danie:  krem z batatów i dyni piżmowej

drugie danie:  chilli con carne z ryżem

podwieczorek: owoce i kanapki

alergeny:1,6

 

Czwartek 20.02.2020

pierwsze śniadanie:  zupa mleczna z kaszką manną, pieczywo pszenne, masło, konfitura truskawkowa, kakao

drugie śniadanie:   warzywa i owoce do chrupania (kalarepka, papryka, jabłka, marchewka, rzodkiewki, ogórek zielony)

pierwsze danie:  krem z białych warzyw

drugie danie:   gulasz z szynki w sosie własnym, kasza perłowa, kapusta modra

podwieczorek: owoce i kanapki

alergeny:1,6

 

Piątek 21.02.2020

pierwsze śniadanie:  pieczywo  orkiszowe i pszenne,   masło,  pasta  rybna,  papryka, ogórki, pomidor, konfitura czarna porzeczka,  herbata

drugie śniadanie:  tosty na ciepło z żółtym serem i ketchupem

pierwsze danie:  krupnik

drugie danie:  pierogi leniwe z masłem i tartą bułką

podwieczorek:  kanapki i owoce

alergeny:1,3, 6

 

 

*zastrzegamy możliwość zmian w jadłospisie

 

alergeny występujące w posiłkach:

  1. zboża zawierające gluten
  2. jaja i produkty pochodne
  3. ryby i produkty pochodne
  4. orzechy
  5. soja i produkty pochodne
  6. mleko i produkty pochodne
  7. seler i produkty pochodne
  8. gorczyca i produkty pochodne
  9. nasiona sezamu i produkty pochodne