Nie korzystamy z usług firm cateringowych, mamy własną kuchnię i doświadczonego kucharza, który codziennie przygotowujemy wszystkie posiłki. Zup nie zagęszczamy mąką, gotujemy głównie na parze w piecu konwekcyjno-parowym. . Sokowirówka jest naszym bliskim przyjacielem, często serwujemy świeże soki warzywne i owocowe. Ograniczamy stosowanie cukru: sami pieczemy ciasta, a dla jubilata przygotowujemy wyjątkowy tort!
J a d ł o s p i s *
Poniedziałek 10.01.2022
Pierwsze śniadanie: pieczywo orkiszowe i pszenne(1), masło(7), polędwica sopocka, serek śmietankowy (7) ogórek kiszony, pomidor, alergeny: 1,7
Drugie śniadanie: jogurt naturalny(7) z crunchy i kokosem (1) Badacze: tort urodziny Lilki
Obiad pierwsze danie: kapuśniak (9)
Obiad drugie danie: pyzy drożdżowe (1,3) z sosem myśliwskim
Podwieczorek kanapki i owoce alergeny: 1,7
Wtorek 11.01.2022
Pierwsze śniadanie: pieczywo razowe i kawiorek (1), masło(7), szynka, papryka paseczki, pomidor, ogórek kiszony, herbata, alergeny: 1,7
Drugie śniadanie: banany, jabłka, mandarynki Zdobywcy: tort urodziny Łucji (1,3,7)
Obiad pierwsze danie: krem marchewkowy alergeny: 9
Obiad drugie danie: ryba smażona (4), puree ziemniaczane, sałatka grecka z oliwkami i mozzarellą 97)
Podwieczorek: kanapki i owoce alergeny: 1,7
Środa 12.01.2022
Pierwsze śniadanie: pieczywo razowe i żytnie (1), masło (7), kiełbaska krakowska sucha, pasztet drobiowy, ogórek, pomidorki, kakao, alergeny: 1,7
Drugie śniadanie: świeży sok z marchewki, jabłka
Obiad pierwsze danie: żurek z ziemniakami (1,7)
Obiad drugie danie: kluseczki półfrancuskie (1,3,7) z musem jagodowo-truskawkowym
Podwieczorek : kanapki i owoce alergeny: 1,7
Czwartek 13.01.2022
Pierwsze śniadanie: płatki kukurydziane na mleku (7) i owsiane, pieczywo razowe i żytnie(1) , masło(7), żółty ser (7), sałata, rzodkiewki, papryka
Drugie śniadanie: galaretka z brzoskwiniami i kleksem bitej śmietany
Obiad pierwsze danie: zupa ogórkowa z koperkiem zabielana (1,7,9)
Obiad drugie danie: alergeny: chilli con carne (łagodne) z ryżem
Podwieczorek : kanapki i owoce alergeny: 1,7
Piątek 14.01.2022
Pierwsze śniadanie: bułka pszenna, masło, jajecznica, konfitura wiśniowa, kakao
Drugie śniadanie: budyń czekoladowy (1,7) Badacze, tort urodziny Marysi (1,3,7)
Obiad pierwsze danie: zupa pomidorowa z makaronem alergeny: 7,9
Obiad drugie danie: placki ziemniaczane (1,3) z jogurtem naturalnym (7)
Podwieczorek: kanapki i owoce alergeny: 1,7
*zastrzegamy możliwość zmian w jadłospisie
Substancje zawierające alergeny:
1.zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich szczepy hubrydowe) i produkty pochodne
2.skorupiaki i produkty pochodne
3.jajka i produkty pochodne
4.ryby i produkty pochodne
5.orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne
6.soja i produkty pochodne
7.mleko i produkty pochodne
8.orzechy tj. Migdały (amygdalus communis l), orzechy laskowe (corylus avellana), orzechy włoskie (juglans regia), nerkowce (anacardium occidentale), orzechy pekan (carya illinoiesis/wangenh/k.koch), orzechy brazylijskie (bertholletia exelsa), pistacje (pistacia vera), orzechy makadamie lub orzechy queensland (macadamia ternifolia) i produkty pochodne
9.seler zwyczajny i produkty pochodne
10.gorczyca i produkty pochodne
11.nasiona sezamu i produkty pochodne
12.dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na so2
13.łubin i produkty pochodne
14.mięczaki i produkty pochodne